خطوات تدميس الفول بالبيت ليكون قوام وطعم افضل من الشارع او عربة الفول

فول العربية البيتي " 
فول مدمس بيتي و من غير دماسة في الحلة  تحفة و سر عربية الفول 
و إن خلص الفول أنا مش مسئول  

النهاردة هنعمل مع بعض وصفة الفول المدمس البيتي بمكونات بسيطة و من غير أي إضافات
إلي كتير منا بيحطها و كأنك بتطبخي  مش بدمسي فول ... الفول المدمس أبسط من كدة بكتير علشان كدة فول العربية و إلي في محلات الفول دايما بمراقبة مختلف و بسيط و الحبة كامله ماسكة نفسها و ملفوف كدة تحس كريمي مش سائل مية .... 
و علشان كدة هقولك النهاردة علي كل تكات و أسرار  فول العربية و أية هو السر ألي الراجل بتاع بيحطة علي الفول  

المقادير : 
( نصف كيلو فول + ربع كوب عدس أصفر + ربع كوب بليلة إلا هو قمح كامل + معلقة متوسطة ثوم مفروم ناعم +  ماء مغلي لتغطية وتسوية الفول ).
 و سر عربية الفول أو فول المحلات :
( ٣ معلاق صغيرة دقيق أبيض عادي مذوبين في شوية مية صغيرة  + ذرة لون بودرة زعفران+ معلقة كبيرة صلصة طماطم ).

الطريقة :
أول حاجة  ممكن تضعفي الكمية زي ماتحبي ، و في بيحطوا شوية فول مدشوش بس انا ما بحب و كمان أنا لا بحط لا رز و لا جزر و لا طماطم و اي حاجة من دي ... الموضوع بسيط .
 و بعدين تغسلي الفول و البليلة و العدس و تنقعية بس لمدة ساعتين مش اكتر من كدة علشان في تسوية الفول تفضل الحبة كاملة و مستوية  زي الجاهز من غير ما تقشر . 
و بعدين  في حلة كبيرة نحط كل المقادير و نغطيها بالماء المغلي كتييير و نسيبها تغلي و تستوي طعلي نار عالية في أول وبعدين علي نار هادئة يتكك مع بعض بالشكل ده .
و كل شوية نقلب علشان ما يلزق من تحت و يشيط خلي بالك 
و بعدين بعد لما يكون خلاص إستوي وقبل لما أقفل علية بي ربع ساعة أنزل علية بالخلطة السرية و هيا الدقيق مذوب في الماء و علية معلقة الصلصة و ذرة بودرة الزعفران لو تحبي ، و تقلبي 
هتلاقي الفول خد لون روعة و بدأت المية المفصولة عن الفول تلف و تاخد القوام الرهيب بتاع الفول الجاهز إلي بنستغرب منة إزاي الفول بحبة كاملة و كمان المية بتاعتة كريمي مش سائلة زي المية و هو ده السر إلي قالة الراجل بتاع عربية الفول ... أي خدمة  

و خلاص كدة عملتي ألذ و أروع فول مدمس بيتي  بسر و مهارة عربية فول العربية  
و كيسي الفول في أكياس بالكمية إلي هتستخدميها في كل مرة و فرزينيها في الفريز لحين الإستخدام .... و كدة بقي أنضف و أضمن و اصح ليكي و لي أسرتك ... 
و ظبطي إنتي  الفول بقي بالتتبيلة علي مزاجك و إعملي بيه ألذ سندوتشات فول و يسلام بقي لو بالعيش الشامي البيتي 
و بالهنا والشفا  













جديد قسم : اطباق رئيسيه وجانبيه

إرسال تعليق