المقادير:

٣ كوب قهوة اسبريسو 
٣ معالق سكر مطحون
٢ بيض (الصفار مفصول عن البياض)
٢٥٠ جم جبنة ماسكاربوني
١ كوب كريم مخفوق
١٨-٢٠ بسكويت صوابع
مسحوق كاكاو

الطريقة:

- في إناء، اخفقي صفار البيض مع السكر المطحون لحد ما الخليط يتخن
- ضيفي الجبنة الماسكاربونى و اخفقي لحد ما تتخلط كويس، بعد كده ضيفي الكريمة المخفوقة للخليط وقلبيها ببطء؛ ممكن تستخدمي الملعقة
- في إناء ثاني، اخفقي بياض البيض لحد ما يبقى شكله دسم، بعد كده ضيفيه لخليط الكريم في الإناء الثاني و قلبيه بالملعقة
- ضيفي القهوة في إناء ثالث وغمسي بسكويت الصوابع فيها 
- وزعي نصف صوابع البسكويت على طبق واحد كبير أو أطباق منفصلة صغيرة زي ما يعجبك، بعد كده افرشي خليط الكريم على البسكويت، وزعي النصف الثاني من البسكويت على خليط الكريم وافرشي بقية خليط الكريم على البسكويت
- رشي مسحوق الكاكاو على التيراميسو من فوق وبعد كده حطيه في الثلاجة لمدة لا تقل عن ساعتين (كل ما يفضل في الثلاجة أكثر، كل ما النكهات بتتخلط أكثر والطعم بيبقى 

جديد قسم : اطباق الحلويات

إرسال تعليق